Örömünnep

2023.04.29. 20:00

Kanásztánc, ugrós, lassú és friss csárdás - körmendi óvodások és iskolások a tánc világnapján

A Körmendi Alapfokú Zene- és Táncművészeti Iskola növendékei is megünnepelték a tánc világnapját. A zeneiskola mögötti udvaron közel százan mutatkoztak be, óvodások és iskolások egyaránt. A műsort Tangl Éva néptáncpedagógus állította össze.

TJ

Fotó: Szendi Péter

A Tánc világnapjának eredetét idézték fel a rendezvény elején, kiemelve, hogy az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egyik részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre, időpontjának Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapját választották.

Az óvodások Ütik a rézdobot címmel mutatták be műsorokat, az első és második osztályosok a Pad alatt című felvidéki népdalra táncoltak. Az előképzős osztály ugróssal ás csárdással lépett a közönség elé, a muzsikát - Az alsóőri templom tetejére kezdetű dalt - a Boglya zenekar szolgáltatta, felvételről. A kanásztánc után a harmadik és negyedik osztályosokon volt a sor, ők Ez a világ olyan világ címmel adták elő produkciójukat. Utolsó számként lassú és friss csárdást táncoltak az ötödikesek, a hatodikosok és a továbbképzős évfolyamok táncosai, Bogyiszlóba két úton köll bemenni címmel.  
A táncos családi délutánon - ami remek hangulatan telt - kézműveskedésre is volt lehetőség és sütivásárt is tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában