Vízállások

2023.04.13. 18:03

Készültség még nincs - Csak lassan vonul tovább a csapadékzóna, mindenhol számítani kell vízszintemelkedésekre

Csak lassan vonul tovább a csapadékzóna, a Rába vízgyűjtőjén 5-10, a Mura és a Zala vízgyűjtőkön 5 milliméternyi eső eshet a következő napokban.

Vas Népe

Forrás: Szendi Péter

Az eddig lehullott csapadékok hatására a vízfolyásokon számottevő vízszintemelkedések még nem alakultak ki. A már lehullott és a még előrejelzett csapadékok hatására mindenhol számítani kell vízszintemelkedésekre, de a jelenlegi vízállás előrejelzések szerint fokozatot elérő vízállások nem várhatóak egyik elrendelő vízmérceszelvényben sem – tájékoztatta lapunkat a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A jelentésben kitértek arra is: a Rába Szentgotthárdnál a péntek esti órákban tetőzhet 70 centiméterrel. Körmendnél várhatóan szombaton a déli órákban éri el legmagasabb- 240 centiméter – pontját a folyó. A Mura Letenyénél pedig 250 centiméterrel a szombat reggeli órákban tetőzhet. 

A lehulló csapadékok a kisebb vízfolyásokon nagyobb vízszintemelkedéseket is okozhatnak, különösen igaz lehet ez (a csapadék előrejelzés alapján) a Répce, Gyöngyös és Kebele, Kerka vízgyűjtőkre. 

A szakemberek a hidrológiai helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik, szükség esetén újabb tájékoztatót adnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában