Ezt jó, ha tudod

2023.04.19. 10:00

Már csak jelzésre áll meg a személyvonat a GYSEV vonalain

A GYSEV Zrt. kéri az utazókat, hogy a szokásosnál jobban figyeljenek, és időben jelezzék leszállási szándékukat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

vaol.hu

Csaknem teljes vonalhálózatán feltételes megállási rendet vezet be a GYSEV Zrt. május 1-től, a hálózatán található összes megállóhelyen. A változás kizárólag a személyvonatokat érinti. A feltételes megállási rend értelmében a megállóhelyeken a vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha van le-, vagy felszálló utas. Az intézkedés a vonatok menetrendjét nem befolyásolja – tájékoztat közleményében a vasúthálózat. 

Hozzáteszik: a vasúttársaság jelentős energia-megtakarítást remél az intézkedéstől, hiszen amennyiben egy megállóhelyen nincs sem fel-, sem pedig leszálló utas, a vonatnak nem kell megállni, elég lassítania. Így jóval kevesebb vontatási energiát használnak fel a szerelvények, mintha álló helyzetből indulnának.
Fontos információ, hogy a feltételes megállási rend a vonatok menetrendjét nem befolyásolja, tehát nem fordulhat elő, hogy egy járat korábban indul tovább annál az időpontnál, mint ami a menetrendben szerepel.

A vasúttársaság kéri az utazóközönséget, hogy a leszállásjelző gomb megnyomásával minden esetben jelezzék a leszállási szándékukat, valamint felszállás előtt úgy helyezkedjenek el, hogy az érkező vonat mozdonyvezetője időben észlelhesse az utazási szándékot.

A feltételes megállási rendről a vasúttársaság az ajtókra külön figyelemfelhívó matricákat helyez ki, emellett az érintett járatokon a fedélzeti utastájékoztató rendszeren és hangosbemondón is figyelmeztetik az utasokat.

A GYSEV Zrt. kéri az utazókat, hogy a szokásosnál jobban figyeljenek, és időben jelezzék leszállási szándékukat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában