Ünnep

2023.04.29. 17:36

Medvehagyma-virágzás májusfával és átadóval Táplánszentkereszten

Kettős ünnepet ültek szombaton délután Táplánszentkereszten: megtartották a medvehagymavirágzás ünnepét és felavatták a település újonnan kiépített csapadékvíz-elvezetési rendszerét. Sőt: májusfát is állítottak.

Polgár Patrícia

Fotó: CSEH GABOR

Perl János, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket, mint elmondta: a korábbi nagy esőzések megmutatták, szükség volt a beruházás elvégzésére.

 

A rendszer rekonstrukciója uniós forrás segítségével valósult meg, 106,49 millió forintos támogatással.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára és Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke gratuláltak az önkormányzatnak a beruházáshoz, amely - mint fogalmaztak - a településkép javításához is hozzájárul.

Az átadót követően tartották meg a medvehagyma-virágzás ünnepét a művelődési házban, ahol az adománygyűjtő vásárra érkezett medvehagymás ételeket R. Kárpáti Péter, Ihos József és Faragó András "Topi" zsűrizték, akik később műsort adtak. Az ünnepségen a falu lakói felállították a település májusfáját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában