Költészet napja

2023.04.14. 15:00

Non-stop versolvasó napot tartottak a sárvári iskolában

A költészet napjához kapcsolódva Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából Simonné Keszei Anita tanárnő és a gimnázium színjátszó szakköre non-stop versolvasó napot szervezett április 13-án a Sárvári Tinódi Gimnáziumban.

Polgár Patrícia

Forrás: Sárvári Tinódi Gimnázium

Az iskola diákjai, tanárai, valamint a városban vendégeskedő diákírók, diákköltők és neves irodalmárok, mint például Mezey Katalin József Attila-díjas költő, író, műfordító; Kemény István József Attila-díjas költő, író; Vörös István József Attila-díjas költő, író; Papp Márió költő, műfordító, szerkesztő lelkesen vettek részt a gimnáziumban éjféltől éjfélig tartó non-stop versolvasásban, amely mellett több rendhagyó irodalomórát is tartottak az intézmény magyar tanárai az iskola dísztermében – az órákon a tanulók Petőfi Sándorral kapcsolatos ismereteiket bővíthették.

Némethné Rádl Krisztina, a gimnázium igazgatója elmondta: már máricus 15. előtt felmerült a humán munkaközösség vezetője, az iskola egyik irodalomtanára, Simonné Keszei Anita fejében a Petőfi-maraton ötlete, végül úgy döntöttek, a költészet napjához kapcsolódva - ám a tavaszi szünet végét követően - rendezik meg a felolvasást, így esett a választás a tegnapi napra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában