Föld napja

2023.04.23. 10:09

Nyugdíjas dolgozók tiszteletére ültettek fákat a Bükfürdőn

Félezer fa ad árnyékot a büki gyógyfürdő strandterületén, ahol folyamatos a fásítás. A Föld napja alkalmából a nyugdíjas dolgozók tiszteletére platánt ültettek el a fürdő közelében.

Horváth László

A platán elültetésében Cziráki László és dr. Németh Sándor segítségére volt Prófusz László, a büki gyógyfürdő friss nyugdíjas kertésze.

Forrás: VN-gyógyfürdő

- A büki gyógyfürdőnek vannak olyan területei, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a strandhoz – mondta a faültetésen dr. Németh Sándor, a város polgármestere. – Ilyen például a Bükfürdőn lévő park, vagy éppen az a háromszög alakú tér, amely a sajtoskáli út, illetve a belső Termál körút és a Funcity között helyezkedik el – tette hozzá. 

Megtudtuk, a platánt a nyugdíjas dolgozók tiszteletére ültették el. Az egykori munkatársakat Prófusz László képviselte. Cziráki László, a gyógyfürdő vezérigazgatója azt reméli, ez a zöld háromszög a fürdő színfoltja, pihenőtere lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában