Közösségformáló

2023.04.01. 17:51

Nyuszit és kiskosarat műanyag pohárból - a szombathelyi nagycsaládosok is a húsvétra készülnek

Húsvéti kézműves foglalkozást tartottak szombaton délelőtt Szombathelyen, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Semmelweis utcai székházában. Műanyag pohárból kiskosarat és nyuszit csináltak a gyerekek, de csuhéval is lehetett dolgozni, abból kis tojástartó és csibe, tyúk, kakas készült.

Tóth Judit

Fotó: © Unger Tamás

Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület rendszeresen szervez programokat. A meghirdetett kirándulásokra mindig nagy az érdeklődés, legutóbb Vörsre utaztak, hogy megnézzék az ottani betlehemet. Ezúttal a húsvéti ünnepek kapcsán hirdetett meg foglalkozást a civil szervezet, kézműves díszeket készíthettek az érdeklődő szülők és gyerekek az ünnepi asztalra. A foglalkozást Pungorné Jakab Mónika tartotta, az egyik fő alapanyag a műanyag pohár volt, ebből színes fonallal körbetekert kiskosarat és nyuszit is csináltak a gyerekek, de kopogtatókat, csuhédíszeket és nyuszizacskókat is alkottak az ügyes kezek. 

 

Pehi Orsolya, az egyesület elnökségi tagja háromgyermekes édesanya. A kézműves programra két nagyobb fiával, Benedekkel és Boldizsárral érkezett, a legkisebb, Baldó még csak kétéves, ő otthon maradt az apukájával. - Mindennél többet ér, ha olyan dísz kerül az otthonunkba, amit a gyerekek készítenek, és persze az sem utolsó szempont, hogy az ilyen foglalkozások közösségformáló erővel bírnak és megismerhetjük egymást - mondta Orsolya a rendezvény kapcsán.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában