Vállalás

2023.04.13. 14:37

Ötszáz nagyikocka a horgolt karácsonyfához - A répcelaki horgolókhoz bárki csatlakozhat, hogy adventre elkészüljenek

Néhány héttel ezelőtt alakult meg Répcelakon a horgoló szakkör. Az alapítást egy határozott, grandiózus cél generálta: a horgolók karácsonyig szeretnének egy háromméteres, horgolt karácsonyfát megalkotni.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

Az ötletgazda a répcelaki az óvoda Eszterlánc Alapítványa kuratóriuma. Az akció alapját a budapesti a Marczibányi téri művelődési központ előtt felállított fa adta. Fülöp Ildikó óvodavezető, kuratóriumi tag elmondása szerint a grandiózus alkotást, melyet az óvoda régi épületénél állítanának fel, az adventi időszak kezdetére szeretnék befejezni. A háromméteresre tervezett alkotás fémvázát Süle Vilmos készíti el – a borításhoz szükséges nagyikockák meghorgolásához pedig bárki csatlakozhat.

Forrás: Winkler Krisztina

A horgolás alapjai elsajátíthatók a nemrégiben indult szakkörben, de otthon készült felajánlott alkotásokat is szívesen fogadnak a készítők. Összesen megközelítőleg 500, úgynevezett nagyikockára (13x13 centiméteres, hármas tűvel horgolva hétsoros) lesz szükség az alap beborításához. A kész egységeket a városban kihelyezett gyűjtőüvegbe lehet majd beletenni. Lehet támogatni fonal adományozásával is az akciót: a felesleges gombolyagokat, bontható kötött ruhákat a városszerte kitett gyűjtőládákba várják.

Forrás: Winkler Krisztina

Az ötletgazda elmondta: ha akciójuk sikerrel jár és elnyeri a helyi közösség tetszését és támogatását, akkor a történet akár nagyobb távlatokat is megnyithat, az úgynevezett fonalbombázással Répcelak közterületein található fák törzseit és hétköznapi tárgyakat - tűzcsapokat, lámpaoszlopokat, postaládákat, padokat, kerítéseket - burkolnak be fonallal, hogy örömöt okozzanak a közösségnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában