Búcsú

2023.04.30. 10:00

Pincepörkölt és puncsszelet - Szent Flóriánnal Pinkamindszenten

Megtartották szombaton a VIII. Szent Flórián Fesztivált és Búcsút Pinkamindszenten. Számos kulturális program várta az érdeklődőket, de peca-, főző-, és sütiversenyt is hirdettek.

TJ

Fotó: Szendi Péter

A VIII. Szent Flórián Fesztivál és Búcsú horgászversennyel kezdődött, ezt Mosolits Tibor szervezte. A pecaversenyt a Valterland csapata nyerte, második lett a Bubu team, harmadik a Jánny Team. A legnagyobb halat a Némó Team fogta.

Bográcsoló versenyt is hirdettek, a kondérokban magyaros ételek főttek. A zsűri a Belső család pincepörköltjét ítélte a legjobbnak, második lett Baráth Dániel és József csülkös pacaljával, a harmadik pedig a Singer család babos káposztája, amit cicegével kínáltak. 

De lehetett kóstolni még slambucot, rizses lecsót és csülkös babgulyást is. 

A süteményversenyre kilencen neveztek, a zsűri elnöke Szabó Imre beregszászi színész volt. Első lett Singer Istvánné, aki mennyei puncsszeletet sütött, Ács Mária Mimóza szelete a második lett, Irtl Istvánné burgonyás sütije pedig a harmadik. 

A versenyt a tűzoltó akadálypályán Bátor Alina nyerte a tizenöt indulóból. 

A nap végén Csiszár István polgármester átadta a Pinkamindszentért díjakat. Ezeket Puskás Zsolt, Némethné Pálffy Erzsébet, Pacsi Béláné Orbán Márta, Vámos Flórián, Hazel és Nigel Hughson, valamint Nagy Gábor kapták. Az ifjúsági díjakat a Perjési lányok, Lili, Nóra és Natália vehették át.

A VIII. Szent Flórián Fesztiválon kulturális programokból sem volt hiány: a bútorfestő szakkör munkáiból kiállítás nyílt. Baksa Anett, Doma Erika, Doma Réka Fruzsina, Molnár Veronika, Rajner Ágota és Vándor Dóra alkotásait lehetett megtekinteni, a megnyitón közreműködött két helyi kislány, Németh Bianka és Németh Réka. 
Még a nagy eső előtt sikerült felállítani a település májusfáját. A White Tiger rock and roll tánccal lépett közönség elé, de két színházi előadás is szerepelt a programban, A csillagszemű juhásznak a gyerekek örülhettek, este pedig Petőfi Sándor klasszikusát, A helység kalapácsát láthatta a nagyérdemű a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadásában.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában