vaol.hu podcast

2023.04.21. 17:01

Podcast: felkarolják a tehetséget, nyílt napokat szervez az MCC Szombathelyen is

Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szombathelyi Képzési Központjának képzéseire.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Már mintegy 200 diák vesz részt az MCC szombathelyi tehetséggondozó programjaiban - erről is beszélt podcastadásunkban Retteginé Böröcz Katalin képviselet-vezető. Ismert, a Fiatal Tehetség Programban ötödik osztálytól fogadják a nyitott, fejlődni vágyó diákokat: a jövő tanévtől Vas vármegyéből újabb 25 tanuló csatlakozhat az ingyenes képzéshez. Retteginé Böröcz Katalin kifejtette: kurzusaik az általános iskolai tananyagot olyan területeken egészítik ki, mint például a tudatos pénzügyi- és internethasználat vagy a környezetvédelem. A mostani negyedikes diákokat szólítják meg június 9-dikei nyílt napjukkal is, amikor a gyerekek a robotika és a természettudományos kísérletek kurzust próbálhatják ki.

 

Forrás: Unger Tamás

Míg az általános iskolások számára felmenő rendszerben hirdetik a képzéseket, addig a 9-12. évfolyamosok bármelyik évben csatlakozhatnak az MCC tehetséggondozó programjához. - Itt elsősorban a célunk a pályaorientációban való segítségnyújtás, a továbbtanulásra való felkészítés. Ez alkalomból szervezzük a május 10-dikei nyílt napot is - mondta el Retteginé Böröcz Katalin, hozzátéve: a 4-6 hetes online végezhető, e-learning kurzusokon a tanulók a többi közt jogi, pszichológiai, közgazdasági területeken szerezhetnek ismereteket. 

Podcast adásunkban további információkat hallhat az MCC képzéseiről, nyári programjairól és a Petőfi utca 14. szám alatti épületük tervezett felújításáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában