Jubileum

2023.04.11. 11:53

Roby Lakatos a Savaria Szimfonikus Zenekarral és a Kellene Kis Kert a Rotary Club Szombathely pénteki 30 éves ünnepségén

A Rotary Club szombathelyi szervezete április 14-én, pénteken 18 órakor a Bartók Teremben tartja újraalapításának 30 éves ünnepségét. Két koncertre is belépőt kap, aki jegyet vált a rendezvényre.

Tóth Kata

A felvétel a januári Rotary-gálán készült - ott derült ki, hogy Horváth Dudu Dániel kapja az idén a Kiss Sándor-díjat

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

2000-ben díjat alapított a klub újjáalakulásuk utáni első elnökük, a kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, Kiss Sándor emlékére. A kuratórium az elismerést az idén Horváth Dániel Dudunak ítélte, aki a pénteki gálán kapja majd meg a fiatal művészeket támogató elismerést. A köszöntők után maga a díjazott áll színpadra zenekarával, a Kellene Kis Kerttel. A szünet után pedig a hegedűvirtuóz, világzenész Roby Lakatos és a szombathelyi szimfonikusok játékát hallhatja a közönség. A nagyszabású koncert jegybevételéből befolyt összeget a klub szabályzata szerint teljes mértékben jótékonyságra fordítják majd.

Az idén a díjátadó gála egybe esik a klub alapításának 30. évfordulójával, amit a Rotary berkeken belül “Charter” ünnepségnek neveznek, tudtuk meg Varga Dánieltől. Az elnök elmondta: tavaly 250 ezer forintot adományoztak a háború elől menekülők megsegítésére (a Rotary Magyarország 58 klubja összesen 24 milliós segítséget adott az Evangélikus Egyházzal közösen), 750 jégkrémet osztottak ki gyereknapon három általános iskolában, ágybetéteket adományoztak a Markusovszky-kórház ápolási osztályának 550 ezer forint értékben, OkosZebrát telepítettek a Hunyadi út forgalmas részén. Folyamatban van mentorprogramjuk az ELTE-vel együttműködésben: állami gondozott és rászoruló gyermekekkel közösen írnak leckét az ELTE hallgatói közül toborzott mentorok heti 2 órában. Az „End Plastic Soup” (Állítsuk meg a tengerek műanyagokkal történő szennyezését!) magyarországi nagyköveteként környezetvédelmi napot szerveznek az egyik szombathelyi általános iskolában, és tervezik, hogy június első hétvégéjén részt vesznek a városi szemétgyűjtő akcióban.

A Rotary Clubnak nincsen irodája, tagjai nem kapnak fizetést önkéntes munkájukért, így a rajtuk keresztül felajánlott támogatást 100 százalékban felhasználható és célba ér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában