Előzetes

2023.04.26. 15:20

Szoborról, ügyvezetői megbízásról is döntenek a szombathelyi képviselők

A meghívó alapján kilenc napirendi pontot vitathatnak meg nyílt ülésen a szombathelyi képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

VN

Fotó: Cseh Gábor

A két ülés között történtekről szóló beszámolóba került az a hivatali tájékoztató, amit Lendvai Ferenc fideszes önkormányzati képviselő kért, és ami összefoglalást ad az önkormányzat rendelkezésére álló kiviteli tervekről.

Várhatóan meghosszabbítják a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó (FÉHE) Közhasznú Nonprofit Kft. vezetői székében Németh Klára megbízását, ami május 31-dikével jár le. Nemény András polgármester mostani határozati javaslata szerint újabb öt évre - 2028. május 31-éig - választhatják meg Németh Klárát a cég ügyvezetőjének.

Születésének 120. évfordulója alkalmából közterületet nevezhetnek el Neumann Jánosról. Az előterjesztésből megtudtuk: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ Informatikai Karának egyetemi docense fogalmazta meg a javaslatot, úgy tűnik sikerrel. Ha a közgyűlés jóváhagyja a mai ülésen, a Neumann János Általános Iskola melletti közpark viselheti a híres matematikus nevét.

Köztéri szobor állításáról is dönthetnek ma a képviselők: a Szombathelyi Szépítő Egyesület dr. Palkó István emlékére a róla elnevezett közben (a Paragvári utca felőli oldalon) szeretne egy alkotást elhelyezni. A városháza első emeleti nagytermének zárt ajtajai mögött további két napirendi pontot tárgyalhatnak meg a képviselők a csütörtöki ülésen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában