A probléma nem újkeletű

2023.04.18. 11:00

Szombathelyi "wellnessélmény" - Így öntötte el a csapadékvíz a közterületeket - fotók

Tömböly Ágnes

Forrás: Facebook/Horváth Gábor

Mondhatnánk, hogy megdöbbentő, de a herényi és kámoni városrészen egy-egy kiadós esőzés után már-már szokványosnak számító fotókat osztott meg hétfő este közösségi oldalán Horváth Gábor, a városrész önkormányzati képviselője. A sok csapadék "eredményeként" ismét víz alá került a Herényiek háza előtti terület, a Béke tér, de információink szerint a Szent Imre herceg útján, a Nefelejcs, Pipacs, Székely Bertalan, Barabás Miklós utcákban is több helyen, nagy kiterjedésű tócsákban állt a víz. "Velence csomópont nevet javaslom" - írta az egyik kommentelő a poszt alá, de frappáns a "Herény, Béke-tó, Végállomás" megjegyzés is. 

A probléma nem újkeletű, sőt! Korábban lapunk is foglalkozott azzal, hogy nagyobb esőzések után elönti a víz a városrész bizonyos területeit, és azóta ismét eltelt két év. 

Így most újból a városháza kommunikációs vezetőjéhez, Kéner Balázshoz fordultunk, hogy megtudjuk, történt-e bármilyen előrelépés az elmúlt 24 hónapban a Béke tér, illetve a herényi és kámoni utcák csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában