Gyász

2023.04.03. 08:27

Szörnyű tragédia történt a szomszédos vármegyében: áldozatot követelt a lakástűz

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy vasárnap éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Várpalotán, a Waldstein János úton kigyulladt egy társasházi lakás. Négy járművel tizennégy tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy kétszintes épület második emeleti lakásának konyhájában volt a tűz. Három négyzetméteren papír és szemét égett, a lángokat a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték. A tűzoltók a tűzzel érintett lakásból egy idős nőt vittek ki, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Az épületet az oltás idejére tizenketten hagyták el, miután a tűzoltók átszellőztették és hőkamerával átvizsgálták az épületet, hazatérhettek. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában