Akció

2023.04.01. 15:10

Több zsáknyi szemetet szedtek össze szombaton az őriszentpéteriek

Tóth Judit

Önkéntesek Őriszentpéteren

Fotó: Szendi Péter

Az Őriszentpéterért Egyesület kezdeményezésére szemétgyűjtést tartottak szombaton a településen. Az önkéntes akció lebonyolítását a város önkormányzata és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság is segítette.

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltántól, a város polgármesterétől megtudtuk, hogy az Őriszentpéterért Egyesület tíz éve szervez hulladékgyűjtést. Ebben az esztendőben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság is aktív közreműködője volt a programnak,  zsákokat, kesztyűket és konténert bocsátott az önkéntesek rendelkezésére, az összegyűjtött szemét elszállításáról is gondoskodott.

A környezetvédelmi akcióra mintegy harmincan gyűltek össze, minden korosztály képviseltette magát a gyerekektől a nyugdíjas korúakig.

Őr Zoltán polgármester is részt vett az akcióban 
Fotó: Szendi Péter

Az önkéntesek Őriszentpéter kül- és belterületén szedték a szemetet célirányosan, mivel előzetesen már megtörtént a szemétlerakó gócpontok feltérképezése. A várostakarítók bejárták a Szala-patak partját, az erdőszéleket, a szeri utcákat és a forgalmasabb utak mentét is. Több zsáknyi szemetet sikerült összegyűjtenie a lelkes csapat tagjainak szombat délelőtt. A sikeres hulladékgyűjtő program zárásaként az önkénteseket a Szikszay Edit Művelődési Házban látta vendégül a szervező egyesület. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában