Támogatók

2023.04.05. 07:00

Tovább szépült a jánosházi horgásztó - Az egyesület 23 éve vigyáz rá

Társadalmi munkában varázsolta szebbé a téglaszín-horgásztó környezetét a jánosházi horgászegyesület tagsága és támogatóik.

Polgár Patrícia

Forrás: Bors Géza

A jánosházi horgászegyesület idén ünnepli fennállásának 23. évfordulóját, anno elsőként váltak ki a megyei horgászszövetségből és hoztak létre magán horgászegyesületet – idézte fel Rába Gyula, az egyesület vezetője. - Huszonhárom éve visszük az egyesületet, szinte ugyanazzal a vezetőséggel, azóta építjük, szépítjük a tavat és környékét – tette hozzá.

Amellett, hogy minden horgász a saját stégje környezetének rendben tartásáért felel, az egyesület minden évben szervez egy úgynevezett tavaszi nagytakarítást, amit ezúttal múlt szombaton és vasárnap tartottak meg. Mindkét nap közel harmincan tevékenykedtek a tó környékén – egyesületi tagok, az ő családtagjaik és barátaik.

A szokásos szemétszedési akción túl ezúttal nádat is vágtak, felújították a stégeket és szivattyút telepítettek a kútba, amellyel a tó vízpótlását biztosítják. Önköltségükön elültettek több mint félezer facsemetét és tuját, köztük 100-100 darab fenyőt, tölgyet és cserfát, valamint 80-80 darab őshonos vadalma- és vadkörtefát.

Az egyesület következő programja a már hagyományos májusfaállítás lesz április utolsó hétvégéjén – jegyezte meg az elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában