NAV

2023.04.11. 10:57

Videó: húsok között csempészte a cigit a kamionsofőr, de a magyar-osztrák határon lebukott

Hűtőkocsijában postacsomagoknak álcázott rakománya volt egy román férfinak, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál állították meg.

vaol.hu

Forrás: NAV

Fagyasztott húsok között Angliáig vitte volna az adózatlan cigarettát egy román férfi, ám a pénzügyőrök hamar kiszúrták a különös dobozokat. A hűtőkocsi sofőrje a bemutatott papírok szerint 800 kilogramm feladott csomagot szállított.

A különböző feladók és címzettek neveivel ellátott egyforma hungarocell tömbökben a felső öt centiméter fagyasztott hús alatt, nejlonnal szigetelt csomagolásban 1215 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta volt. A sofőr azt mondta nem tudott a 2,6 millió forint értékű füstölnivalóval töltött rakományról. A járőrök az illegális árut azonnal lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában