vaol.hu podcast

2023.05.28. 18:25

A magyar gyorskorcsolya és a Liu-testvérek: beszélgetés Bánhidi Ákos edzővel

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott edző-menedzsere volt a vendége a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesületnek pénteken a Malom sörözőben.

ÓG

A neves sportszakemberrel Horváth Vilmos, az egyesület elnöke beszélgetett. Bánhidi Ákos műkorcsolyázóként kezdte pályafutását, majd nagypályás korcsolyázóként ért el hazai és nemzetközi sikereket. Jászberényről Budapestre kerülve egyetlen év alatt lett magyar bajnok az akkriban még tizenéves sportoló, majd a felnőtt kategóriában ezüstérmes és 1989-ben már ranglistavezető. Az edzői karrierjét korán kezdte, 1990-ben már az első magyar short track egyesületben dolgozott. A kilencvenes évek során a körülményei változásával és a családalapítás nehézségeivel szembenézve külföldön próbált szerencsét, dolgozott a Holidax Nights Showban, ahol két éven át gyereket szórakoztatott, mint mondta: voltam római katona, francia ellenálló és Asterix a gall. Bánhidi Ákos neve igazán ismertté a Liu-testvérek sikereivel érkezett meg. Az edző az ő távozásuk körülményeiről is beszél podcastünkben, amely ezúttal előadásának rögzített hanganyaga.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában