Együttműködés

2023.05.31. 18:12

Az életöröm megélése - Nemzetközi projektrendezvény az Erdőszéli Lélekfarmon - fotók

Az életöröm megélése és a társadalmi integráció volt a fő célja annak a nemzetközi projektrendezvénynek, amit szerdán tartottak meg az Erdőszéli Lélekfarmon.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

A Human Profess Közhasznú Nonprofit Kft. által elnyert Erasmus+ projektben a cég a Lengyelországban található Radom városában székelő Innovációs és Oktatási Egyesülettel (Stowarzyszenie na rzecz innowacji i edukacji) működik együtt. Közös projektjük célja, hogy a részt vevő 40 lengyelországi és magyarországi fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű ember ugyanakkora eséllyel részesülhessenek minden olyan lehetőségben, ami egy egészséges embernek nem okoz problémát. - A projekt lényegében a hozzáférésről szól: az egészséghez, a boldogsághoz és az aktivitáshoz – fogalmazott Antal Zsuzsanna, a magyar partnercég nemzetközi projektvezetője, aki arról is beszélt, hogy mind ők, mind lengyel partnerük önállóan is szerveznek sport-, tánc- és kézműves programokat, illetve öt-öt nap táborozás is a projekt részét képezi: a magyar felek tavaly jártak Lengyelországban, a lengyelek pedig idén viszonozták a látogatást. Az öt napba az Életöröm program mellett kirándulások, sportos, táncos foglalkozások és a magyar partnercég bemutatkozása is belefért. - Nagyon jól működnek együtt az ügyfeleink, nem probléma számukra, hogy nem beszélnek a másik nyelvén, a kezükkel, a testükkel és a mimikájukkal remekül kommunikálnak egymással. Fantasztikus látni, ahogy kinyílnak – tette hozzá.

N. Farkas Rita, life coach, mediátor, szociálterapeuta, az Erdőszéli Lélekfarm alapítója a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Hársfa Házának vezetői posztjától búcsúzott el három évvel ezelőtt, hogy megvalósítsa álmát, az Erdőszéli Lélekfarmot. Kapcsolatuk azonban nem szakadt meg, kéthetente tart foglalkozásokat az intézményben. A Human Profess Közhasznú Nonprofit Kft. kérésére – a projekt részeként - a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ székhelyén, a Johanneumban is elkezdte Életöröm programját. A tánc, az önismeret, az elfogadás a foglalkozások alappillérei ugyanúgy, ahogy a szerdai program középpontjában is ezek álltak. Rita csoportjai egy-egy produkcióval mutatkoztak be a nap folyamán, majd a lengyel és magyar felek előbb megtekinthették a Lélekfarmot, aztán csoportokra bontva vehettek részt a foglalkozásokon: Lovenyák Nikolett vezetésével lámpásokat, pillangókat készíthettek, Paizer Alizzal a réten örömtáncolhattak, Nagy Tünde vezetésével „Paraszt Exatlonban” mérhették össze ügyességüket, a mogyorófák árnyékában pedig Gerencsér Jánossal hangfürdőzhettek. A program délután a farm állatainak etetésével, simogatásával, majd közös örömtánccal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában