Ökoplusz

2023.05.27. 17:32

Egy fesztivál a fenntarthatóság jegyében a Kámoni Arborétumban

Második alkalommal szervezte meg az ÖkoPlusz Fesztivált a H+ Média és Kulturális Egyesület a Kámoni Ökoturisztikai Látogatóközponttal és a kámon-herényi fiókkönyvtárral karöltve.

EB

Fotó: © Cseh Gábor

Folyamatosan érkeztek a látogatók a Kámoni Arborétumba szombaton kora délután: a szervezők a rhododentron virágzás idejére igazították a fesztivált, amelyen minden a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról szólt. A melengető napsütésben jól fogyott a hideg szomjoltó, éhségűzőként kézműves hamburgert kínáltak. Horváth Gábor, az érintett városrész önkormányzati képviselője is kilátogatott Szombathely legnagyobb virágoskertjébe. Elmondta: örül, hogy valamennyi korosztály képviselteti magát a jó hangulatú rendezvényen.  

Simon Ádám, a szervező egyesület elnöke emlékeztetett: tavaly egy nyertes ötletpályázat díjából szervezték meg a fesztivált, amely az idén már hagyományként tért vissza, és bővülni is tudott: a látogatóközpont és a fiókkönyvtár közötti úton helyi termelők és kézművesek kínálták portékáikat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában