Megemlékezés

2023.05.31. 17:30

Focitorna, koszorúzás és Gimi-Teki derbi – Lóránt Gyula halálának 42. évfordulójára emlékeznek Kőszegen - fotók

Negyvenkét éve, május 31-én hunyt el Lóránt Gyula, a kőszegi "Szikla". A Kőszegi Lóránt FC és az önkormányzat koszorúzással és ifjú futballisták részvételével szervezett mérkőzésekkel emlékezett sportolójára.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Kőszegről indult, lett az Aranycsapat oszlopos tagja és olimpiai bajnok Lóránt Gyula. Tizenhat csapat vett részt a róla elnevezett sporttelepen rendezett labdarúgó tornán: a kőszegi, bői, büki, csepregi, gyöngyösfalui általános iskolákból érkezett gyerekek mind érmet kaptak a nyakukba. A díjátadó után a Lóránt Emléksziklánál Neudl Gábor, a Kőszegi Lóránt FC elnöke a világverő Aranycsapatot, az évszázad mérkőzését, a londoni 6:3-at idézte fel. Ifj. Buzánszky Jenő azt emelte ki, örömmel nézte, hogyan sportol a felnövekvő új generáció. 

Prof. dr. Gadányi Károly, az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóságának társadalmi elnöke elmesélte a gyerekeknek: kisgyermekként találkozott Lóránt Gyulával. Básthy Béla polgármester pedig a labdarúgó palántákat arra tanította: a legjobban akkor tudjuk valakinek az emlékét őrizni, ha azt csináljuk, amit ő is tett az életében. A futball-legenda sírjánál koszorúzással folytatódott az emléknap. Este a Gimi-Teki fociderbin a Jurisich-gimnázium és az evangélikus technikum mérkőznek meg egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában