Testületi ülés

2023.05.31. 10:06

Folytatódhat a büki Gyurácz utca korszerűsítése

A hónap utolsó keddjén tartotta ülését a képviselő-testület. Elfogadták az önkormányzat tavalyi zárszámadását, folytatódhat a Gyurácz utca korszerűsítése, szavaztak arról is, idén ki kapja a Bük Városért díjat.

Horváth László

Fotó: Unger Tamás

Dr. Németh Sándor polgármester tájékoztatta a képviselőket az előző testületi ülés óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről, a határozatok végrehajtásáról. Ezt követően elfogadták a Soproni Vízmű Zrt. önkormányzatot közvetlenül érintő tevékenységéről szóló beszámolót. Kiderült, hogy az ivóvízhálózat hossza 54,3 kilométer, a szennyvízcsatornáé pedig 55,7. Az ivóvíz esetében a hálózati veszteség 7,8 százalék, ami az országos átlag harmada. 

Zárt ülésen döntöttek arról, hogy idén ki kapja a Bük Városért díjat, az Ablánc-díjat, valamint a jó tanuló, jó sportoló díjat. Az elismeréseket augusztus 20-án adják át. Az ezt követő rendkívüli ülés témája volt: folytatódhat a Gyurácz utca felújításának második üteme, kicserélik az erős- és a gyengeáramú vezetékeket. (Amint lapunkban beszámoltunk, az első ütemben az ivóvíz- és a szennyvízhálózatot korszerűsítették.) Döntöttek a két kivitelezőről, ha minden jól megy, a szerződést június elején írhatják alá. 

A munka júliusban kezdődhet és várhatóan novemberig tart. Befejezésként – várhatóan jövőre – az utca teljesen új aszfaltburkolatot kap. A Bük–Sajtoskál közti kerékpárúthoz területeket vásárolhat az önkormányzat. Elfogadták a művelődési és sportház kérelmét: egyes programokhoz a város forrást biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában