Gyereknap

2023.05.28. 19:00

Gyereknapi kívánság: Marci lufira lőtt, bunyózott, lebirkózta a katonát - fotók, videó

A hatéves Mórocz Marci kívánsága az volt, hogy egy napra hadd legyen katona, láthasson igazi fegyvereket, járművet.

Merklin Tímea

Marci fotót is akart igazi katonákkal, ez szintén megvalósult. Balról a papája, mellette az anyukája

Forrás: Unger Tamás

Az édesanyja, Mórocz Tímea azt fűzte a kéréshez, hogy Marcinak mindene a katonaság, a katonai dolgok, a tankok, vannak játék pisztolyai, puskái. Mindig várakat épít, játék katonákkal csatázik, szereti a terepszínű ruhákat, farsangkor is mindig katonának öltözik az óvodában. Talán a nagypapájától, Mórocz Károlytól hozza ezt az indíttatást, aki katonai ereklyéket gyűjt, főleg háborús dolgokat, ezeket vitrinekbe rendezetten tartja az otthonában, az ősszel iskolába menő kisfiú erősen érdeklődik irántuk. 

Marci az édesanyjával és gyűjtő nagypapájával érkezett a Magyar Honvédség által készségesen biztosított alkalomra: az MH 7. Területvédelmi Ezred 83. Területvédelmi Zászlóalj, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai állítottak össze egy programot. Beöltöztették: mellényt, sisakot adtak rá, saját fegyvert kapott, amit vinnie kellett magával. Először műanyag golyókat szóró puskával lőhetett lufikra, majd kifestették az arcát rejtő terepszínekkel; közelharc-bemutatót tartottak neki, ahol megtanították, hogyan kell elgáncsolni az ellenfelet – Marci meglepve tapasztalta, hogy kicsit kell meglökni a másik lábát, és már át is bukfencezik a fején. 

Volt alaki foglalkozás is: masíroztak, jobbra át és balra át, a kisfiú megilletődötten vonult az „elöljárója” mellett. Pihenésképpen autózni vitték: úgy ült a katonai terepjáróban, majd a teherautóban, mint egy tábornok – és csak csodálkozott egyre, hogy ez mind vele történik! Majd egy újabb helyszínen hatástalanított gépfegyverek bemutatója várta, és egy akadálypálya, ahol csak kúszni lehetett, így kellett megmenteni egy katonát, akinek elfogyott a lőszere, és vinni kellett neki. Marci végül „katonás” ajándékcsomagot kapott, volt benne sapka, iránytű is. A kisfiú úgy értékelte, a legnagyobb élmény a lövés és a bunyó volt. Azzal büszkélkedett, hogy birkózhatott katonákkal, és ő győzött. Az anyukája azt mesélte, utána egész délután lövöldözött a játék fegyverével, és kérte, ne mossák le az arcát alváshoz. Ha meséli a barátainak, biztosan nem hiszik majd el, milyen autókban ülhetett, és hogy kúszva mentette meg a bajbajutottat. A katonák meg azt mondták, nagy boldogság volt, hogy ekkora örömet tudtak szerezni a kissrácnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában