Gyereknap

2023.05.29. 10:04

Gyerekparadicsom az AGORA-ban - fotók

Gyerekparadicsommá változott a szombathelyi művelődési és sportház minden szeglete és az épület előtti térre is szerveztek programokat vasárnap délután.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Kellemesen felfrissítette a meleg levegőt a locsolótömlőből spriccelő víz - ez volt a gyerekek egyik kedvence az AGORA Művelődési és Sportház előtti téren. Tűzoltóautó, kukásautó, rendőrautó, mentőautó és még egy rabszállító autó is bemutatkozott itt a gyermekek legnagyobb örömére. Ugyanitt fakörhintára és hajóhintára is felülhettek a legkisebbek, a kicsit nagyobbak pedig a zsákdobáló játszóházban tehették próbára ügyességüket.  

 Odabent pedig a kézműves foglalkozásoké volt a főszerep: agyagozás, gyöngyfűzés, különböző asztali táblás játékok várták a lurkókat, és még Lego Cityt és okos sarkot is felállítottak.  

A színpad sem maradt üres: délután három órától a szombathelyi Mesebolt Bábszínház A Fabatkák Kertje című darabot mutatta be. A mesében a kert lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De - mint oly sokszor - a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli. Sok kaland, izgalom és nevetés során az is kiderült, hogy mit rejt a fabatkák kertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában