Két dió, hat magnólia

2023.05.19. 16:03

Huszonhét kis szív a nyolcadik facsemetén Jánosházán

Polgár Patrícia

Forrás: Babics Ferenc

Már a nyolcadik kis fácskát ültették el Jánosházán az Egészségház udvarán, a születés ünnepén. Idén huszonhét, 2022-ben született gyermeket szimbolizáló szív került fel az ágakra.

Szépen lassan kialakul a korábban, a helyi védőnők által elképzelt születéspark a jánosházi Egészségház udvarán: az első két diófa mellé idén ültették el a hatodik magnóliát a Jánosháza és a körzetében tavaly született kisgyermekek tiszteletére. - Eddig minden fa megfogant, működött az áldás – fogalmazott Némethné Balázs Margit védőnő, amikor felkérte Déri Péter római katolikus plébánost és Kendeh-Kirchknopf László Domokos evangélikus lelkészt, hogy áldják meg az új növényt, amelynek elültetésében Kiss András, Jánosháza polgármestere is segédkezett.

Végül egyesével szólították ki a szülőket és gyermekeiket, hogy helyezzék el a névvel ellátott, piros szíveket a facsemete ágaira – a teljes névsort, ahogy a korábbi években, úgy idén is egy emléktáblán rögzítették (ide 31 név került, négy család időközben elköltözött). A gyermekek, akik tiszteletére a jánosházi bölcsődések adtak műsort, idén egy kis zászlót és egy labdát vihettek haza a nap emlékére. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában