Átadó

2023.05.09. 18:27

Képeken mutatjuk milyen lett az új szombathelyi bölcsőde

Óvári Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Az Európai Unió 660 millió forintos támogatásával épült meg a szombathelyi Városligeti Bölcsőde, amelyet kedden adtak át hivatalosan.

A bölcsőde építését még az előző, dr. Puskás Tivadar által vezetett önkormányzat kezdeményezte, az építésről szóló döntést akkor minden képviselő egyhangúlag támogatta. Az avatón az önkormányzat részéről részt vett dr. Nemény András polgármester mellett dr. László Győző alpolgármester, valamint Kopcsándi József, a körzet képviselője. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az új épület létrehozásában, így többek között dr. Puskás Tivadarnak, Sebestyén Biankának, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetőjének, és a Savaria Városfejlesztési Kft. munkatársainak is. Az új épületben négy csoportszobát alakítottak ki, 48 férőhellyel, baba-mama szobával, fejlesztő- és sószobával.

Megkerestük Illés Károlyt, a Fidesz önkormányzati képviselőjét, aki elmondta, hogy a sikeres pályázatot még az előző ciklusban nyújtották be, a jelenlegi városvezetésnek a kivitelezést kellett lebonyolítania. Hozzátette: szomorúan vették tudomásul, hogy erre az eseményre az építés kezdeményezőit, a sikeres pályázat benyújtóit meg sem hívták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában