Huszonhat sós finomság

2023.05.20. 18:03

Kívül ropogós, belül foszlós – Sós stangli nyert a Kőszegi Borbarát Hölgyek borkorcsolyaversenyén - fotók

Huszonhat sós finomsággal neveztek a lányok-asszonyok a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete 21. borkorcsolyaversenyére. A Jurisics-vár KÖSZHÁZ-ban a kóstolásáról szólt a szombat délután: finom borokat is kínáltak a vendégeknek.

Tóth Kata

Forrás: Tóth Kata

Tóth Adrienn, a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete elnöke köszönte meg a nevezett finomságokat, a borosgazdáknak pedig azt, hogy az idén is jó borokat adtak a rendezvényre. Terplán Zoltán alpolgármester is üdvözölte az egybegyűlteket. – A szőlészethez-borászathoz kötődő szervezetek – ilyen a borhölgyeké is – csak úgy ragyognak a város egén – fontos helyen vannak Kőszeg értékei között – jelentette ki. A Vadrózsa népdalkör borbarát hölgyeinek dalcsokra után a Kovácsné Olaszy Eszter, Koltayné Szabó Hajnalka borkirálynő és Böröcz Tamás alkotta zsűri körbejárt a feltálalt sós sütemények asztalánál, hogy értékeljék a tálalásukat, majd munkához láttak. Közben átadták az áprilisi Hölgyek bora választás okleveleit és a kategórianyerteseknek a serlegeket.

– Az április a borversenyek hónapja, a jó eredményt elért nedűket hozták a termelők. Partnerek voltak abban, hogy „össze lehessen kóstolni” az ízeket. Előfordulhat, hogy egy-egy sós sütemény önmagában ízbomba, de a bor ízét más irányba viszi el – tudtuk meg Tóth Adrienntől. Ezt erősítette meg a zsűri is: nem volt könnyű dolguk, minden érzékszervüket bevetették, hogy megállapítsák, vajon az adott borkorcsolya illik-e az adott borhoz, nem nyomja-e el az ízét. Rusztikus krémsajtos és szarvaskolbászos pogácsa, csodasajtos, velős kifli, mángold lepénykék és duplasajtos muffin – csak néhány a fantázianevek közül A 26nevezett sütemény közül kettő gluténmentes volt – azok külön kategóriában versenyeztek. Markovics Tiborné Sós stanglija nyert.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában