Szakály Dezső utca felújítása

2023.05.01. 08:37

Könnyebb lesz feljutni - Ság hegy szíve zártkert fejlesztése

Mintegy 22 millió forintot nyert az önkormányzat a Szakály Dezső utca felújítására az Agrárminisztérium Zártkerti Programjában. A hivatalos átadót a Szív pince avató ünnepségéhez kapcsolódóan tartották pénteken.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A Ság hegyen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló Szakály Dezső utca 250 méteres szakasza zúzottkő, 200 méteres szakasza aszfalt burkolatot kapott a kormányzati támogatásnak köszönhetően, továbbá 455 tő szőlő oltványt és 30 darab gyümölcsfa csemetét is telepíteni az út mentén. A létrehott fiatal szőlő ültetvény és gyümölcsös védelmét szintén a támogatásból megvalósított vadkerítés biztosítja.

A beruházás azért is különösen jól jött, mert a pandémia óta megemelkedett a kerékpáros és gyalogos turisták száma a környéken – mondta Fehér László polgármester. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, pedig azt hangsúlyozta köszöntőjében: az elmúlt időszakban több utca megújult a Ság hegyen – ez Celldömölk turisztikai értékét tovább emeli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában