Összefogás

2023.05.16. 14:10

Körmendi törzsszurkolóé lett Keller Ákos válogatott meze

Korán Zoltáné, az Egis Körmend egyik törzsszurkolójáé lett az a mez, amit Keller Ákos, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és a magyar válogatott játékosa ajánlott fel licitre, hogy a 11 éves Hendawy Angel - Angyalka - járássegítő terápiáját támogassa.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Angyalka 2011-ben szilveszter estéjén született Pécsett, 65 dekagrammal és 32 centivel. A szakemberek a születéskor mindkét apgar értékét kilencesre mérték. A kislány nem beszél, de a maga módján kommunikál és megtalálja a hangot mindenkivel. Járni sem tud egyedül, ezért tavaly egyedülálló és költséges járássegítő terápiát kezdett Budapesten. Az első etap lezárultakor a szakemberek bizakodva nyilatkoztak a kislányról, aki nagyon jól vette az akadályokat a foglalkozásokon. Hogy a megtanult lépések ne felejtődjenek el, Angyalka az idén öt hónapos szünet után ismét belekezdett a a járássegítő terápiába, ami augusztusig tart, és rendkívül nagy anyagi terhet ró a családra. De segítség eddig is érkezett, mert jó szándékú emberek mindig vannak. A család ezúton is hálásan köszöni a támogatást mindenkinek.

Keller Ákos a magyar válogatott és a szombathelyi Falco KC kiválósága a tavalyi Európa-bajnokságon viselt, dedikált mezét ajánlotta fel licitre, hogy az abból befolyt összeget Angyalka gyógykezelésére fordítsák. A jótékonysági aukció március végén indult és május 15-én, hétfőn zárult. A nyertes Korán Zoltán körmendi vállalkozó lett, aki 41 éve - kisiskolás kora óta - a körmendi kosárlabdacsapat törzsszurkolója. Keller Ákos mezét a kis Angyalka adta át az új tulajdonosnak,  Zoltánnak, aki csak ennyit mondott: örül, hogy segíthetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában