Kijáró

2023.05.12. 10:30

Macskákkal és mesterséges intelligenciával kampányol Bécs Amerikában

Az osztrák főváros turisztikai hivatala, a Wien Tourismus macskás kontenttel és mesterséges intelligenciával hívja fel májusban a keleti partiak figyelmét Bécsre. Az „UnArtificial Art” című kampányban például Klimt A Csók és Schiele Önarckép földicseresznyével című művét macskásították MI segítségével.

vaol.hu

Fotó: ViennaTouristBoard

Az osztrák főváros turisztikai hivatala is felült a mesterséges intelligencia vonatra – és vitt magával néhány macskát is, hogy garantált legyen a siker. Macskás kontent és mesterséges intelligencia ugyanis a fő eleme legújabb, UnArtificial Art című kampányának, amellyel az Egyesült Államok keleti partján és Torontóban hívja fel a figyelmet Bécsre.

A kampányban mesterséges intelligencia segítségével macskákra cserélték például Klimt A Csók, Egon Schiele Önarckép földicseresznyével című művén az emberi alakokat, de macskásították Bruegel Bábel tornya építése című művét is. A különleges plakátok májusban láthatók a New York-i Times Square-en, Manhattan népszerű városrészein, Chicagóban, a Millenium Parknál és Washington metróállomásain. Az UnArtificial Art kampány üzenete, hogy a mesterséges intelligencia mögött mindig eredeti alkotások bújnak meg, amelyek – jelen esetben – Bécsben láthatóak. Ráadásul a személyes élményeket semmi sem pótolhatja.

Mivel az Egyesült Államok Bécs egyik fontos turisztikai piaca, az osztrák főváros idén plusz egymillió eurót fordít az osztrák főváros amerikai népszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában