Pénz

2023.05.27. 22:15

Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3: a kőszegi Kovács Bence megnyerte a versenyt

A kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákja, Kovács Bence nyerte meg a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet. Több mint 15 ezer fiatal közül végzett az első helyen a háromfordulós versenyen.

BTK

Fotó: VN/DUE Médiahálózat

Pénteken lezárult a DUE Médiahálózat és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közös pénzügyi játéka, a Nagy Diák Pénzügyes Teszt 3. Amint arról a szervezők beszámoltak, azországos edukatív játék első fordulójában több mint 15 ezer fiatal tette próbára tudását. A játék május 26-án a középdöntővel folytatódott és a döntővel fejeződött be.

„A Pénzügyes Teszt azzal a céllal jött létre, hogy a tesztkitöltők játékos módon szélesítsék pénzügyi ismereteiket, magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket, és a megfelelő tájékozódás után hozzák meg a számukra legjobb döntést” – írják.

Az online teszt kitöltői közül a legjobb eredményt elérő 500 játékos e-mailben kapott meghívást a személyes részvételű középdöntőre, amit május 26-án Budapesten rendeztek meg. Ezen a napon zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőkből a legjobb 10 versenyző jutott be. Közülük a legkiválóbb, Kovács Bence vihette haza a fődíjat, egy görögországi utazást.

Fotó: VN/DUE Médiahálózat

 

Fotó: VN/DUE Médiahálózat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában