Gála

2023.05.29. 21:27

Napfényt csempésztek a közösség életébe - Nyolcvan gyermek, fiatal lépett színpadra a kőszegi Dance Jam évadzáró gáláján - fotók

A 33 esztendős kőszegi Dance Jam tánccsoport minden korosztálya, nyolcvan gyermek, fiatal lépett színpadra a hagyományos évadzáró gálán. A napfény íze – ezt a címet viselte a bemutató, amelyre az idén is csurig telt vasárnap a Jurisics-vár Lovagterme.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

1990-ben a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolában alakult a tánccsoport, amely mára az intézmény egyik fontos alappillére – óvodástól az általános és középiskolás, sőt egyetemista korú, egykori tanítványok is járnak a próbákra. Nemesné Erdősi Tímea igazgató köszöntőjében beszámolt sikereikről: legutóbb a pünkösdi hétvégén a Magyar Látványtánc Sportszövetség országos bajnokságáról 4 első, 2 második, 2 harmadik helyezéssel és két különdíjjal tértek haza a Dance Jam-es lányok. Beszédében Szent Ágostont idézte:,,Dicsérem a táncot, mert szabaddá tesz a nehéz dolgoktól, és mert azt, aki egyedül van, bevonja a közösségbe.”

A vasárnapi gála a táncot és a táncművészetet is ünnepelte. James Matthew Barrie skót író gondolata ihlette a koreográfiákat, verseket és zeneszámokat, amelyek egyvelege alkotta az előadást: „Aki más életébe napfényt csempész, maga is sütkérezik benne.” Süss fel nap, Babák, Tavasz, Titkárnők, Törékeny, Harangvirágok, Aranyosi Ervin Üdvözöljük a tavaszt! című verse, amit Virág Zsuzsa tanárnő mondott el; a Leaves zenekar – Kovács Viki, Kiss Gabesz és Aradszki Zsombor triója – Beatles feldolgozása, a Here Comes The Sun mind erre mutattak.

A kora esti előadás előtt hét fotós – Kámán Zoltán, Csonka Milán, Bogdán Ferenc, Silye László, dr. Szárnyas István, Freybergerné Nagy Katalin és Kardos Tamás – alkotásaiból nyílt kiállítás a várban tánc-természet-napfény ihlette fotókból. A képek ezúttal műterem helyett a szabadban készültek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában