Miért nem vállalják?

2023.05.02. 19:26

Nemény állítja, nem találkozott Gyurcsánnyal, Czeglédy pozíciója a közgyűlésen múlik

Tömböly Ágnes

Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba a Domusnál

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Kedden számoltunk be arról: értesüléseink szerint személyesen egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Nemény András a szombathelyi polgármester jelöltségéről, ám úgy tűnik: a városvezető nem fogadta jó szívvel cikkünket. Megkeresésünkre Nemény András ismét pártlapozott egyet, és sérelemdíjfizetést is emlegetett, amit jótékony célra költ, egyben leszögezte: "A Vas Népe állításaival ellentétben Gyurcsány Ferenc nem járt a polgármesteri hivatalban áprilisban és nem tárgyaltam vele az elmúlt időszakban sem"- közölte. Mindebből egyelőre hivatalosan nem tudtuk meg, milyen módon és minek köszönhetően kapták meg akkor a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc támogatói nyilatkozatát a szombathelyi baloldali politikusok. 

Azt viszont leírta a polgármester: "Ahogy azt az Éljen Szombathely! sajtótájékoztatóján is bejelentettük: az Éljen Szombathely! önmagában és pártlogók nélkül fog indulni a 2024-es önkormányzati választásokon, a jelöltek bemutatását pedig később tervezzük". 

Azt a kérdést egyelőre nyitva hagyjuk: az ÉSZ jelöltjei miért nem vállalják a pártok logóit 2024-es önkormányzati választáson, ha már megkapták támogatásukat? 

Nemény András válaszában ugyanakkor azt is tudatta: "A tisztségviselőkről a választást követően a közgyűlés dönt majd, dr. Czeglédy Csaba egyéni győzelme esetén továbbra is a szociális bizottság elnökeként folytatja munkáját. Tesszük a dolgunkat, Szombathelyért dolgozunk!" - zárta közleményét a politikus. 

Megkérdeztük azt is, a baloldali polgármesterjelölt részt vesz-e Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára árnyékkormányának május 8-ai nagyrendezvényén, ám erre egyelőre nem kaptunk választ.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában