Hagyomány

2023.05.19. 14:31

Quadrille: több mint 400 középiskolás perdült táncra Szombathelyen - videó, rengeteg fotó

Immár hagyományszerűen csendültek fel ifj. Johann Strauss Denevér című operettjének dallamai több európai városban is pénteken pontban 12 órakor. A Quadrille Európai Táncfesztivál Szombathelyen több mint 400 fiatalt mozgatott meg.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

A maribori testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően kapcsolódott még 2005-ben a vasi megyeszékhely a Quadrille Európai Táncfesztiválhoz. Ez évben május 19-én pénteken Rimányi Judit táncpedagógus vezényletével több, mint 400 fiatal járta a francia négyest ifj. Johann Strauss Denevér című operettjének dallamaira a tánc fővárosának Fő terén. Nyolc szombathelyi középiskola diákjai és a több tucat nézelődő megtöltötte a Szentháromság szobor körüli részt. 

A Quadrille leglátványosabb része ezúttal is az volt, amikor fehér esernyővel a kezükben forogtak a fiatalok. A résztvevőket Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester is köszöntötte.

Az európai táncfesztivál kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely, pénteken 12 órakor Szlovénia, Szerbia, Montenegro, Szlovákia és Észak-Macedónia több városa is kapcsolódott a Quadrille-hoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában