Madarak és Fák napja

2023.05.19. 13:52

Rekordszámú gyermek látogatott Lócsra

Csepregi kisiskolások látogattak Lócsra a Madarak és Fák Napja alkalmából, hogy megtekintsék a madárbarát tanösvényt, a fűszerkertet és a fecskepanziót.

Polgár Patrícia

Forrás: Reichardt Nikolett

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola 135 alsó tagozatos diákja két csoportban látogattak el Lócsra, ahol Horváth Ildikó polgármester fogadta őket, majd a csapat egyik része a madárbarát tanösvényt járhatták végig, megtekintették a fűszerkertet és a fecskepanziót is. Vezetőjük Reichardt Nikolett közművelődési referens volt, aki bemutatta a gyerekeknek a tanösvény tájékoztató tábláit, a mintaodvakat és érdekes információkat osztott meg a madárbarát kert kialakításáról, az év madaráról, a rovarhotelek fontosságáról, a méhlegelőről, és madáretetők, odvak készítéséről, sőt még többszáz éves nyárfákat is mutatott a gyerekeknek.

Ez idő alatt a csoport másik része a helytörténeti kiállítást látogatta meg Nagy Erika, helybeli történelem szakos tanárnő vezetésével – itt régi játéknyomdát is kipróbálhattak a gyerekek. A kiállításon a legérdekesebb volt számukra a régi pénzeket bemutató asztal, a régi gyermekjátékok, és az elődeink által használt kézi szerszámok. Ezután a csoportok helyszínt váltottak, vendéglátóik pedig finomságokkal, limonádéval, pogácsával, palacsintával, sajtos rúddal kedveskedtek számukra.

- Ennyi gyerkőc egyszerre még talán sohasem járt Lócson. A faluban mindösszesen nyolc gyermek él. Nagyon aranyosak, figyelmesek voltak a kisiskolások, örülünk neki, hogy meg tudtuk mutatni, mennyi kincs és lehetőség rejlik egy ilyen pici faluban is – mesélt a találkozóról Horváth Ildikó, aki azt is elmondta: elkötelezett a gyermekprogramok szervezése mellett, ugyanis szeretné, ha egyre több fiatal pár, család költözne a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában