Vádemelés

2023.05.25. 08:06

Rendszeresen bántalmazta gyermekeit és a feleségét is a vasi férfi

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Körmendi Járási Ügyészség többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint – ittasan – kiskorú gyermekei jelenlétében rendszeresen bántalmazta, továbbá durva és trágár szavakkal szidalmazta feleségét, valamint gyakran minden ok nélkül megütötte a gyerekeket is. A vádlott ezzel a szülői kötelességét súlyosan megszegte, a részéről tanúsított agresszív magatartás két kiskorú sértettben félelmet váltott ki, érzelmi és pszichés fejlődésüket veszélyeztette. 

A járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása mellett azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát szüntesse meg és tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. A vádlott büntetőjogi felelősségtől a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában