Tűzoltók

2023.05.30. 15:48

Répcevis csapata a vármegyei önkénteseknek szóló tűzoltóverseny legjobbja

Hosszúpereszteg adott otthont annak a családi napnak és tűzoltók versenyének, amelyen Répcevis Önkéntes Tűzoltó Egyesületének csapata bizonyult a legjobbnak május 27-én.

vaol.hu

Forrás: VVKI

Főzőversennyel egybekötött családi napra és önkéntes tűzoltók versenyére invitálták a hosszúperesztegiek azokat az embereket, akik egy önfeledt nap keretében szerették volna megtekinteni, hogy a tűzoltók hogy is teljesítenek versenyszituációkban. Az ünnepélyes megnyitón a felsorakozott tűzoltókat Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte. Az ezredes balesetmentes versenyzést és sok sikert kívánt a feladatokhoz a részvevőknek. Szabó Lajos tűzoltó százados, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnoka a biztonságos versenyzésre hívta fel a csapatok figyelmét - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A megnyitót követően kezdetét vehette a versengés, ahol tizenhárom férfi, egy női és egy ifi csapat is megmérkőzött. A versenyszámok között szerepelt a váltófutás, ahol az önkéntes egyesületek tűzoltói különböző próbatételeket kellett teljesíteni, többek között palánkon kellett átmászni, vagy tömlőt gurítani és azzal a célig futni. A második része a versenyszámoknak a kismotorfecskendő szerelési feladat volt, ahol szintén a precíz, pontos csapatmunka számított.

Miközben a pályán egymást váltották a csapatok, akik a leggyorsabban szerették volna a feladatokat végrehajtani, az üstökben forrtak a finomabbnál-finomabb ételek, amit szintén egy zsűri értékelt. A szervezők azokra is gondoltak, akik kilátogattak a rendezvényre. Légvár, palacsinta és szörpterasz mellett, lovasbemutatóval is kedveskedtek a családoknak. 

A záró rendezvényen részt vett Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Farkas Margit, Hosszúpereszteg község polgármestere és Bozzai Lajos, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség alelnöke. Összetettben a dobogó legfelső fokára a Répcevisi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata állhatott fel, második Pankasz Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, harmadik a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület férfi csapata lett. A főzőversenyt a Kámi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata nyerte el. Különdíjat a legszebb tálalásért a BPW Létesítményi Tűzoltó-parancsnokság vehette át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában