Találkozó

2023.05.27. 19:13

Szent István szobránál ünneplik a nemzeti összetartozás napját Ausztriában

A bécsi magyar kultúregyesület által 2016-ban felállított Szent István szobornál minden nyáron találkoznak a szomszédos országokban élő magyarok. Idén a nemzeti összetartozás napjára esik az esemény, amely a trianoni béke aláírására emlékezik és a határok feletti magyarság összetartozását ünnepli.

vn

Fotó: orf.at

Az esemény védnökei között szerepel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományfőnöke, Nagy Andor, Magyarország ausztriai nagykövete, Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron Vármegye közgyűlésének elnöke és Bukovszky László, Szlovákia nemzetiségi kisebbségekért felelős kormánybiztosa - tudósít a volksgruppen.orf.at.

Az ünnepségen többek között Nagy Andor nagykövet és Szilágyi Péter, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára is felszólal. A programot koszorúzás és egy nagyszabású komolyzenei koncert követi a Mária-templomban, ahol a Nemzetközi Duna Filharmónia művészei adnak hangversenyt, többek között Antonio Vivaldi, Astor Piazzola és Weiner Leó műveiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában