SOK szívből adták

2023.05.04. 12:18

Tizenkilenc lelkes önkéntes adta vérét a jó ügy érdekében Sárváron

A Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) a Sárvári Polgárőr Egyesület, az Országos Vérellátó Szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének közreműködésével nyilvános véradást tartott a kórus Hang-villa próbahelyén - 19 lelkes önkéntes adta vérét a jó ügy érdekében.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Kellemes, vérpezsdítő zene mellett 22-en - a kórus tagjai, barátai, családtagjai és a polgárőrök - kapcsolódtak a programhoz, közülük végül 19-en sikeresen tudtak vért adni - öten első alkalommal, őket oklevéllel köszöntötték az egészségügyi szakemberek.

A SOK évek óta aktív jótékonykodásával igyekszeik társadalmi szerepet vállalni. Például több százezer forintot gyűjtöttek a sárvári Lila udvarban rendezett süti vásáruk alkalmával a Sárvári Mentőszolgálatnak életmentő eszközre, majd Szélesiné Mezőfi Ágnes festményeiből képvásárokat tartottak, amelyek szintén több százezres bevételét a sárvári rászorulóknak adták. Második alkalommal a bevételt az ukrán menekültek javára a Sárvári Katolikus Karitászon keresztül juttatták el. Hasonló akció volt a Csodák földjén c. ősbemutatós nyári nagy koncertjük is, amelynek teljes közönségadományát adták át a sárvári Covid-árváknak. Ebbe a sorba illik a mostani véradás megszervezése is.

Forrás: VN

A jótékonyság mellett céljuk volt, hogy Hang-villa próbahelyükön fogadva az érdeklődőket betekintést adjanak a SOK életébe. A bátor véradókat sörrel, virslivel, csokoládéval kínálták a rendezők, a „külsős” vendégek kórusemblémás ajándékot is kaptak. A Hang-villa még a Covid-időszak alatt is kinyitott, az oltásra érkezőknek biztosított pihenő helyet - derül ki bezsámolójukból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában