Kilencszemélyes

2023.05.26. 15:53

Új kisbuszt kapott Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája

Kilencszemélyes kisbuszt kapott Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája a fenntartó Szombathelyi Egyházmegyétől.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Mezeiné Kiss Katalin Melinda intézményvezető köszöntötte a megjelenteket az átadó ünnepségen. - A kilencszemélyes jármű a jövőben a bejáró - jelen esetben a Szentgotthárdról, Rábagyarmatról és Kondorfáról ingázó tanulókat – szállítja majd az iskolába, emellett segítségünkre lesz akkor is, ha uszodába, múzeumba, színházba, versenyre, kirándulásra, zarándokútra és egyéb vallási programokra megyünk – mondta, majd az iskolaközösség nevében köszönetét fejezte ki a Szombathelyi Egyházmegyének és dr. Székely János megyéspüspöknek.

Tálas József, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága igazgatója így fogalmazott: Szombathelyről azt látjuk, hogy Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolájában színvonalas munka folyik, alacsony osztálylétszámokkal, személyközpontúan oktatnak a kollégák. Ezt az értéket szerettük volna minél többeknek elérhetővé tenni itt a térségben, ezért is ajándékoztuk a kisbuszt az iskolának - mondta.

Dr. Takács Gyula iskolalelkész áldotta meg az új buszt és annak használóit. Az iskolások hangulatos műsorral készültek az ünnepi alkalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában