vaol.hu podcast

2023.06.07. 17:30

A Közéleti kibeszélőben Sátory Károly - Nemzeti összetartozásról, Hűség túráról

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív/CSG

Változott-e június 4-dike megítélése a közgondolkodásban amióta az Országgyűlés 2010. május 31-én a Nemzeti Összetartozás Napjává kiáltotta ki? Hol tart a szombathelyi Ezredévi Parkban tervezett Nemzeti Összetartozás Emlékhely kialakítása? - erről is kérdeztük Sátory Károlyt, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola igazgatóját, önkormányzati képviselőt a Közéleti kibeszélőben. 

Szóba került az is: milyen következményekkel járt a 2004. december 5-ei népszavazás és az a negatív kampány, amit akkor a Gyurcsány Ferenc által vezetett MSZP-SZDSZ kormány folytatott? 

Beszéltünk arról is: 100 évvel ezelőtt, 1923-ban érték el a "Hűség falvai", hogy Magyarországhoz tartozhassanak. A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület július 1-2-án szervezi meg a Hűség túrát. A rendezvény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A tervezett programsor részleteiről szintén nyilatkozott Sátory Károly.

Hallgassa meg a podcastot ide kattintva!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában