Vasi Vizeken

2023.06.05. 08:00

Általános iskolásokat várnak a Sárvíz-tóra

A 30 éves jubileumát ünneplő Sárvíz-tavi Horgászegyesület szervezésében június 17-én a Gersekaráti Sárvíz-tavon barátságos gyermekhorgászversenyt rendeznek.

vaol.hu

Bogdán Bence egy szép ponttyal a Sárvíz-tónál

A programra minden általános iskolás diákot vár az egyesület – a részvétel díjmentes. Gersekarát Vas vármegye déli részén fekvő község, melynek határában lévő tó kellemes környezetet kínál a horgászat szerelmeseinek és a pihenni vágyóknak egyaránt. A 36 hektáros víznek kizárólag egy oldala horgászható, amelyen 58 kiépített horgászállás található: ideális helyszíne a hétköznapi hobbihorgászatnak és az évente több alkalommal megrendezendő versenyeknek. A horgászhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el. A tóban szinten minden hazai halfaj megtalálható. Kedvelt a bojlis és feederhorgászok körében a nagy testű, 8-12 kilogrammos pontyok szép száma miatt. A barátságos gyermekhorgászverseny a következő program szerint kerül megrendezésre: 8 órakor gyülekező, 8–8.30 megnyitó, sorsolás 8.30–9 óra helyek elfoglalása, felkészülés, 9–11 óra halfogás, 11–11.30 óra mérlegelés, 11.30–11.45 óra kiértékelés 11.45 óra – eredményhirdetés. Minden nevező gyermeknek rendelkeznie kell érvényes éves állami horgászjeggyel. A versenyen egy bottal lehet horgászni, úszós vagy fenekezőmódszerrel. Gyűrűs haltartó szák használata kötelező. Etetőanyag és csali mennyisége nincs korlátozva, kukorica, csonti, giliszta, popup használható. Minden gyermek mellé egy felnőtt kísérőt várnak a szervezők. A gyermekeknek önállóan kell a versenyen horgászni, etetni, de a szülő a szerelék összeállításában, a hal szákolásában és a horog kiakasztásában segíthet. Jó időre készülnek a szervezők, így napernyő használata ajánlott! A rendezvény a Mohosz Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége támogatásával valósul meg. Kategóriánként az első három helyezett értékes tárgyjutalomban részesül, de minden résztvevőnek kedveskednek majd egy kis csekélységgel a szervezők. Nevezni alsós (1– 4. osztály) és felsős (5–8. osztály) kategóriában lehet június 14., szerda 10 óráig. A programszervező Szabó Dániel (+3670/3399713).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában