Színes növények

2023.06.07. 12:16

Ausztria közelsége kötelez - Virágos közterületek Dozmaton

Tömböly Ágnes

Forrás: VN

Ismét kitettek magukért a dozmatiak: virágba borultak a település közterületei a helyiek szorgos és szakszerű munkájának köszönhetően.  

Nem véletlenül érdemelte ki a legvirágosabb magyar település címet 2018-ban Dozmat. A napokban ismét színes növényekkel díszítették a község utcáit, közterületeit. A település főutcájában, a Fiumei utcában, a Szabadság úton és a Pinkafői utcában található virágtartókba álló- és futómuskátlik kerültek, mindemellett a Faluház, az orvosi rendelő, a játszótér környezete és a Szabadság utca hídja is virágba borult - tudtuk meg a falu honlapján közzétett tájékoztatóból.

Gombor György polgármester kérdésünkre elmondta: a 2018-as elismerés mellett Ausztria közelsége is kötelezi őket arra, hogy rendezett, parkosított településkép fogadja az ide látogatókat. Ennek is szerepe lehet abban, hogy egyre többen választják otthonukként Dozmatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában