Kijáró

2023.06.03. 20:44

Ausztria lakossága 9 millió fő fölé emelkedett

Ausztria lakossága 9 millió fő fölé emelkedett tavaly a külföldiek bevándorlása következtében - közölte csütörtökön az osztrák statisztikai hivatal.

MTI

Forrás: VN-archív

A tájékoztatás szerint 2022-ben csaknem 137 ezerrel emelkedett Ausztria lélekszáma, ami meghaladja a 2015-ös menekültügyi válság csúcsán mért értéket is.
    A tavalyi - második világháború vége óta nem tapasztalt - 1,4 százalékos népességnövekedésben a legnagyobb szerepet az Ukrajnából érkezett menekültek játszották 67 ezer fővel, második helyen a szíriai állampolgárok voltak több mint 14 ezer fővel, míg a harmadik helyen csaknem kilencezer bevándorlóval a németek.
    Az idei év elejével a hivatalos statisztika szerint Ausztriának 9,1 millió lakója volt. Bontásban a legnagyobb külföldi népességcsoportot a németek alkotják 225 ezer fővel, ami az összlakosság csaknem 2,5 százaléka. Hivatalos adatok szerint 2023. január elsején 99 679 magyar élt Ausztriában.
    A bevándorlás hiányában az osztrák lakosság csökkent volna, ugyanis tavaly 10 705-tel többen haltak meg az országban, mint ahány gyermek született.
    "A népesség kizárólag a nemzetközi bevándorlás hatására növekedett" - hangsúlyozta Tobias Thomas, a statisztikai hivatal főigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában