Negyvenkilenc tanuló végzett

2023.06.09. 17:02

Az igazság szolgálatába szegődtek - Megtartották a Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepségét - fotók, videó

A körmendi Szabadság téren tartották meg a Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepségét. Negyvenkilenc tanuló végzett az intézményben, akik rendőr őrmesterként állhatnak szolgálatba.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A tanulói állomány és a rendőrjárőr képzésben résztvevők bevonulása után eskütétel következett, az eskü előolvasására Kósi Helga rendőr őrmestert kérték fel. Az ünnepségen dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes mondott beszédet: 

- Az elkötelezettséget és a tenni akarást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Önök célkitűzéseiket teljesítve itt állnak Körmend főterén. Az úton, amelyen elindultak, nincsenek egyedül, hiszen a rendőri munka csapatmunka. A mai nap az Önök életének egyik fontos állomása. Az intenzív tanulás, az iskolai területi-szakmai gyakorlatok és a számonkérési időszak sikeres teljesítése elismerésre méltó eredmény. 

A vizsga sikeres letételével bizonyították, hogy felkészültek a magas szakmai követelményeket igénylő szolgálati feladatok ellátására. Az elhatározásuk - miszerint rendőrök lesznek - realitás volt és valósággá vált. Pozitív visszajelzésekre azonban csak akkor számíthatnak, ha intézkedéseik következetesek és jogszerűek lesznek, megjelenésük határozottságot mutat és munkájuk során kulturáltan lépnek fel. Az igazság szolgálatába szegődtek, ami nem más, mint az emberek szolgálata, védelem nyújtása a védtelennek és a büntetés lehetőségének biztosítása a vétkesnek. 

Az Önök szolgálata kard és pajzs is egyben, az igazságot és a törvényt feltétlenül kell szolgálniuk és nem tehetik függővé jó szótól, ellenszolgáltatástól, a fizetésük mértékétől, mert az forintokban nem mérhető - szólt az eskütevőkhöz a rendőrségi elöljáró, majd azt is hozzátette: a kormány döntésének értelmében a Készenléti Rendőrség alárendeltségében létrejött a határvadász ezred és jelenleg több, mint ezer határvadász teljesít szolgálatot. Az elhúzódó háború és a déli határon jelentkező fokozódó migrációs nyomás miatt a kormány az ország védelmének megerősítéséről döntött az elmúlt években. Kiemelten kezelte azoknak a megbecsülését, akik a magyar emberek védelmét választották hivatásukul. Ennek részeként a hivatásos rendőri állomány bérének emelésére került sor: 2022. szeptember elsejétől 120 ezer forinttal emelkedett az illetmény, jövő januártól pedig újabb 80 ezer forintos emeléssel lehet számolni - mondta.

A tanulói válaszbeszédet Gyallai Anasztázia rendőr őrmester mondta el, majd elismerések átadására került sor, ezeket dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy és Hollósi Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Körmendi Rendvédelmi Technikum igazgatója adták át. Jutalomban részesült Kiss-Mester István rendőr őrmester és Kósi Helga rendőr őrmester, kiváló tanulmányi eredményéért vehetett át elismerést Takó Levente rendőr őrmester és Ujvári Bence rendőr őrmester. Kiemelkedő feladatellátásáért az Év oktatója díjjal ismerték el Horváth Norbert rendőr őrnagyot és Benczik Ilona munkavállalót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában