Átadó

2023.06.01. 16:42

Birtokba vették a váti iskolások az új mászóvárat - fotók

Átadták csütörtökön a váti általános iskola új játszóterét. A gyerekek birtokba vehették az új mászóvárat, amelyre helyi összefogással gyűlt össze a pénz.

Tóth Kata

Forrás: Ohr Tibor

A Rózsa-Vát Faluszépítő és Kulturális Egyesület nevében Bezdi Piroska egyesületi tag köszönte meg a támogatók, adományozók segítségét, amivel az álom valóra válhatott. Tavaly ősszel fogalmazódott meg a gondolat, hogy kellene az iskola udvarára olyan játék, amivel az alsósok is kikapcsolódhatnak. A korábbi fa helyett fémből készült eszközt szereztek be: a projektre több mint 2,5 millió forint gyűlt össze. A mászóváron kívül piknikasztalt, tollaslabda- és pingpong-készletet, akadálypálya-kiegészítőket vásároltak, és ugróiskola is készült a gyerekeknek. 

A Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola Váti Tagintézménye nevében Horváthné Vizvári Csilla tagintézmény-vezető köszönte meg az eszközöket. Vállalkozók, magánszemélyek is segítették a játszótér létesítését. A támogatók között volt Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki az iskolásoknak a felnőttek összefogását emelte ki példaként: tegyenek meg ők is mindent a céljaikért, és keressenek ezekhez szövetségeseket. Az iskolásoknak kosár- és focilabdát, tollasütőt is vitt ajándékba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában