Posztumusz

2023.06.03. 21:14

Döröske díszpolgára lett Mandur László, az Országgyűlés egykori alelnöke

A község önkormányzata posztumusz díszpolgári címet adományozott Mandur László fotóművésznek, az Országgyűlés egykori alelnökének. Az oklevelet dr. Lantos Erzsébet, Mandur László özvegye vette át, aki köszönetképpen egy ajándékkal lepte meg a döröskeieket.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Mandur László az Országgyűlés alelnökeként jelen volt a döröskei Harangláb, valamint a hozzá tartozó első és második világháborús emlékmű átadásán. Később magánemberként is többször járt a Döröskén, a kis községet hamar a szívébe zárta. Látogatásai során merült fel benne, hogy fotóművészként lefényképezi a falut a benne lakókkal együtt. A képek az akkori polgármester, Mizda Ferencné segítségével el is készültek 2008-ban és 2009-ben. A fotóanyagot aztán kötetbe is rendezték, a könyv Döröske - kölcsönkért tekintetek címmel jelent meg, a képek mellé Simkó János írt szövegeket.

Fotó: Szendi Péter

A díszpolgári címet Mandur László özvegye, dr. Lantos Erzsébet vette át Dománé Tóth Erikától, Döröske polgármesterétől. A falu is kapott ajándékot a fotóművész családjától, mégpedig egy Mandúr-képet, amely vidám hangulatot idéz. - Meg vagyok hatódva, nagyon jól esik, hogy sok év távlatából is ennyi szeretettel emlékeznek Lacira. A díszpolgári cím megtiszteltetés nekünk, hozzátartozóknak, köszönettel vesszük a megemlékezést - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában