Hagyományteremtő szándék

2023.06.02. 11:23

Egészségnap a kormányhivatalban - fotók

Hagyományteremtő szándékkal rendezett egészségnapot a Vas Vármegyei Kormányhivatal. Egészségügyi szűrésekkel, újraélesztési gyakorlattal és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokkal is várták a munkatársakat – írják honlapjukon.

VN

Forrás: VN/Berkes Szabina/kabinet

A Népegészségügyi Főosztály szakemberei a vármegyeháza Díszudvarában állapotfelmérést – testösszetétel és légzésfunkciós vizsgálat, vérnyomás- és vércukormérés – valamint szájüregi szűrést is végeztek az egészségnapon.

A Söjtöry Sport Kft.-nek köszönhetően számítógépes lábállás-diagnosztika vizsgálat segítségével átfogó elemzést kaptak a kormányhivatali dolgozók a tartás- és futóstílusbeli hibákról. Márovics Pál, a szombathelyi mentőállomás vezető mentőtisztje és Horváth Lajos mentőápoló az újraélesztés lépéseit tanította meg nekik.

A Berzsenyi-teremben a szűrésekkel párhuzamosan érdekes előadások is elhangzottak. Wawrzsák Zsolt vezetőfejlesztési tanácsadó a mentális egészségről szólva kiemelte: akkor teljesítenek jól az egyének és a csoportok a munkahelyen, ha kialakul a csoport tagjai között a bizalom. Ez a kulcsszó, ez az alapja mindennek.

Vargáné Németh Anita dietetikus a rendszeres és változatos étkezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Bodorkós-Horváth Katalin senior világbajnok gyalogló atléta, a Szombathelyi Járási Hivatal volt munkatársa motivációs beszélgetésében rámutatott: a sport kitartásra, alázatra, tiszteletre és küzdelemre nevel.

A kormányhivatali egészségnapot Szigethy Mónika, a Közép-Európai Rekreációs Társaság tagjának előadása zárta, az ülőmunka hatásairól, illetve a megelőzés lehetőségeiről tájékoztatta az érdeklődőket, majd a hallgatóságot gerinctornával meg is mozgatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában