Egyetem

2023.06.01. 11:15

Elkezdődött a tanév tavaszi félévét lezáró vizsgaidőszak az ELTE SEK-en is

A héten elkezdődött a 2022/2023-as tanév tavaszi félévét lezáró vizsgaidőszak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az intézmény szombathelyi campusán több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés.

VN

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

A Savaria Egyetemi Központ hat oktatási egységében jelenleg 1721 aktív státuszú hallgató végzi felsőoktatási tanulmányait. Ők a Neptun tanulmányi rendszerben május közepétől jelentkezhettek az egyes vizsgákra.

Az elmúlt néhány vizsgaidőszaktól eltérően – amikor előbb a járványügyi helyzet, majd a téli energiatakarékossági intézkedések miatt az online vizsgáztatás volt a jellemző – ezúttal jelenléti számonkéréseken adnak számot tudásukról az egyetemisták. Egy tantárgyból vizsgaidőszakonként legfeljebb három vizsgával lehet próbálkozni.

A hallgatóknak július 15-ig van lehetőségük tanulmányi kötelezettségeik teljesítésére.

A végzősök záróvizsgával fejezik be képzésüket. Az utolsó megmérettetésre június 26. és július 7. között kerül sor. Erre közel négyszázan jelentkeztek.

A sikeres záróvizsgát tett hallgatók néhány héttel később ünnepélyes keretek között vehetik át munkájuk gyümölcsét: az ELTE Savaria Egyetemi Központ július 22-én az Agora – Művelődési és Sportházban tartja Diplomaosztó ünnepségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában