Demonstráció

2023.06.01. 19:36

"Ez egy nagyon gyönge eresztés" - mondta a szombathelyi tüntetésen egy férfi a mikrofonba - fotók

Budapest mellett 15 vidéki városban tartottak demonstrációt a Tanítanék Mozgalom és NoÁr felhívására a státusztörvény ellen. Csütörtökön Szombathely Fő terén a tüntetés végén egy demonstráló kritikus hangon közölte: Ez egy nagyon-nagyon gyönge eresztés.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

A Szentháromság szobornál várták a szombathelyi demonstrálókat csütörtökön:  leginkább árnyékba húzódva, néhányan fagyival a kezükben figyelték a megmozdulást. A tüntetők között a Momentum aktivistáit és Balassa Pétert, a Jobbik országgyűlési képviselőjét is láttuk.

Koporsó és búcsúbeszéd

Szimbolikusan felravatalozták a magyar közoktatás koporsóját, a búcsúbeszédet Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzatának diákpolgármesterétől, Görcz Gergely Barnabástól hallottuk. Az elhunytról elmondta: - Az elmúlt egy évszázadban rengetegen próbáltak meg jóságával és igazságosságával visszaélni, nem csak egyénileg, de rendszer szinten is. Sokan igyekeztek a maguk képére formálni működését és kihasználni népszerűségét - fogalmazott a diákpolgármester, aki szerint az új jogi szabályozás, a státustörvény a végső folyamatot csak felgyorsította.

Egy színpadi beszélgetés és egy-két ének "színesítette" az eseményt, ahol bárki végső búcsút vehetett a magyar közoktatástól.

Ez nagyon gyönge eresztés - mondta a férfi

Egy 60 év feletti civil férfi ekkor lépett a mikrofonhoz: - Ez egy kicsit siralmas - közölte, majd később azt is hozzátette: - Ez egy nagyon-nagyon gyönge eresztés, drága barátaim. Kijelentéseit taps követte. 

A tüntetésen szerepet vállaló Imre Marcell úgy reagált: - Az építő jellegű kritikát mindig köszönjük, és azt is, aki nem ért velünk egyet. Reméljük, az ügyünket célra tudjuk vinni, ha nem is mi, a fiatalabb generáció - tudatta a tavalyi diákpolgármester. Végül többen egy-egy szál virágot helyeztek el a közoktatás "koporsóján". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában